chleb kvaskovy

PEČENÍ CHLEBA V PIZZA PECI

Pečení chleba v peci vytápěné dřevem. Tímto způsobem se chléb pekl od pradávna. Pece byly od dob starého Egypta stavěny nejprve jako jámy v zemi, později z hlíny a z pálených hliněných cihel. Dříve byla pec na chleba součástí každé chalupy, později pece na pečení chleba prošly vývojem až k podobě velkých pecí pro pečení chleba pro větší komunitu, případně celou obec. Současná velkoprodukční technologie pečení chleba ale je již zcela prosta vůně ohně ze dřeva.

Peceni chleba v peci WoodFire

Naše firma dodává na trh pece italského typu, tedy pizza pece. Ve třech velikostech, kruhového, nebo oválného půdorysu. Nebojte se pečení chleba v pizza peci. Pečení chleba v našich pecích není žádný problém díky velmi kvalitním materiálům a s tím související vysoké akumulaci tepla v nich a také v neposlední řadě díky originální konstrukci celé pece.

 

Pečení chleba v peci na dřevo má samozřejmě svoje zákonitosti a pravidla. Dobře vyhřátá pec (dle velikosti pece 200 – 220°C) se vymete a na cca 20 minut se zavře, aby se teplota rovnoměrně rozložila po celé peci. Dobře nahřátou a naakumulovanou pec máte například na konci pečení, po pizzách a mase, které jste připravovali před tím. Tedy po rozložení teploty nasázíme chléb do pece a zavlhčíme. A v závislosti na tom jaký připravujeme chléb – zda pšeničný nebo žitný kváskový, řídíme dobu pečení.

 

Samozřejmě můžete péci všechny typy pečiva: sladké, slané, rohlíky, bagety, ciabatty, chlebové placky, škvarkové placky, chleba. Zkrátka vše co máte rádi.

 

Takto jednoduše je z Vaší pece na pizzu, pec na chleba.

 

Příště Vám řekneme něco více o přípravě těsta na chléb a jeho pečení v peci.

pec na pizzua chleba

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík

Solverwp- WordPress Theme and Plugin