Vážení zákazníci, opět se dostáváme k pečení v peci na pizzu a chleba a dnes to bude o pečení vynikajících domácích rohlíků po kterých se jen zapráší.
450 g hladké mouky (i s celozrnnou moukou jsou výborné)
25 g čerstvé droždí
1 lžička soli
na posyp podle chuti – hrubozrnná sůl, kmín, mák atd.
Poté vlijeme zbytek vody do mísy s kváskem přidejte mouku, sůl a tekuté sádlo a důkladně těsto zamíchejte až je hladké. Poté si na pomoučněném vále těsto rozdělte na 10 – 12 stejných kousků (my to děláme i s pomocí váhy, protože pak máme zaručeno, že rohlíky budou stejně velké).
Připravené rohlíky můžeme ochutit posypem – stačí potřít vodou a posypat dle chuti. Je možné použít i rozšlehané vajíčko s vodou, lepí to ještě lépe a povrch rohlíků je po upečení lesklý. Takto připravené rohlíky přikryjeme utěrkou a necháme přibližně 30 minut kynout.