Pizza pec v domácím prostředí - tip na pečení
Dnes již není neobvyklé mít v zahradní kuchyni kromě grilu, udírny i malou pec na pizzu. Samozřejmě pizza z pece vytápěné dřevem má své kouzlo a potěší většinou celou rodinu, avšak není třeba se omezovat pouze na pizzu.

Byla by opravdu škoda nevyužít naakumulované teplo v roztopené peci, protože upéci výborný voňavý a křupavý domácí chleba a ještě poté dát něco do pekáče a ve zbytkovém teple pomalu udělat šťavnatou kachnu, koleno, nebo na co budete mít právě chuť. Zkuste to a uvidíte sami jak se maso po upečení jenom rozsýpá a je šťavnaté.

Pečení zbytkovým teplem je v peci opravdu velmi snadné a velmi efektivní.
Využívejte co možná nejlépe naakumulované teplo v peci, protože Vás překvapí kolik ho tam vlastně je nashromážděno a jak dlouho ještě po ukončení přikládání je pec schopna teplo sálat - samozřejmě do prostoru pece a ne ven pláštěm. Pouze u našich pecí najdete unikátní konstrukci, která zabraňuje unikání tepla vrchním pláštěm pece a tím máte i zajištěno, že se o pec nepopálíte když se dotknete povrchu pece.

Přejeme Vám mnoho radosti u pečení v peci.