PEČENÍ CHLEBA V PECI NA DŘEVO
Aktualizováno: 23. 3. 2020

Pečení chleba v peci vytápěné dřevem. Tímto způsobem se chléb pekl od pradávna. Pece byly od dob starého Egypta stavěny nejprve jako jámy v zemi, později z hlíny a z pálených hliněných cihel. Dříve byla pec na chleba součástí každé chalupy, později pece na pečení chleba prošly vývojem až k podobě velkých pecí pro pečení chleba pro větší komunitu, případně celou obec. Současná velkoprodukční technologie pečení chleba ale je již zcela prosta vůně ohně ze dřeva.

Naše firma dodává na trh pece italského typu, tedy pizza pece. Ve třech velikostech, kruhového, nebo oválného půdorysu. Nebojte se pečení chleba v pizza peci. Pečení chleba v našich pecích není žádný problém díky velmi kvalitním materiálům a s tím související vysoké akumulaci tepla v nich a také v neposlední řadě díky originální konstrukci celé pece.
Pečení chleba v peci na dřevo má samozřejmě svoje zákonitosti a pravidla. Dobře vyhřátá pec (dle velikosti pece 200 - 220°C) se vymete a na cca 20 minut se zavře, aby se teplota rovnoměrně rozložila po celé peci. Dobře nahřátou a naakumulovanou pec máte například na konci pečení, po pizzách a mase, které jste připravovali před tím. Tedy po rozložení teploty nasázíme chléb do pece a zavlhčíme. A v závislosti na tom jaký připravujeme chléb - zda pšeničný nebo žitný kváskový, řídíme dobu pečení.
Samozřejmě můžete péci všechny typy pečiva: sladké, slané, rohlíky, bagety, ciabatty, chlebové placky, škvarkové placky, chleba. Zkrátka vše co máte rádi.
Takto jednoduše je z Vaší pece na pizzu, pec na chleba.
Příště Vám řekneme něco více o přípravě těsta na chléb a jeho pečení v peci.
